Zwerfafval

We willen allemaal wonen in een schone gemeente, helaas dat lukt niet altijd. Uit onderzoek blijkt dat zwerfafval een van de grootste ergernissen is.

Helaas ook in Wijchen West zie je overal zwerfafval liggen. Vooral op plaatsen waar veel in groepen bij elkaar wordt gestaan, zoals op speelplekken. Om zwerfafval te beperken zijn op strategische plaatsen afvalbakken geplaatst. Jammer maar helaas wordt niet al het afval in de afvalbakken gegooid. Daarom zijn dagelijks opruim acties noodzakelijk.

  1. Het opruimen en legen van afvalbakken is uitbesteed aan het werkvoorzieningschap << Breed>>. Volgens afspraak mogen afvalbakken niet meer dan 80% vol zijn.
  2. BeestenBende; Kinderen vinden opruimen zwerfvuil cool
  3. Zwerfafval als uitglijder?! Scholen voor Duurzaamheid Gelderland

Wilt u iets melden of vragen, dan kan dat via het meldingsformulier of telefonisch bij de afdeling reiniging en wijkbeheer via telefoonnummer (024) 64 92 555.

Wie ruimt het vuurwerkafval op?

Aan het begin van het nieuwe jaar liggen de straten weer vol met vuurwerk afval. Elk jaar zijn er meer dan 800 vrachtauto’s nodig om al het afval van vuurwerk op te ruimen. Dat afval is hoofdzakelijk zo’n 6 miljoen kilo aan papier, hout, kunststof en klei, met de nodige onverbrande zware metalen erin. Dit afval ontsiert de straat en is bovendien gevaarlijk, omdat het de weg glad maakt en wegmarkeringen niet goed zichtbaar zijn. Ook kunnen kinderen met het afval gaan spelen. Het is belangrijk dat al het afval snel wordt opgeruimd, zodat de metaalresten niet kunnen uitspoelen naar de bodem en het oppervlaktewater. Vuurwerkresten kunnen bij het huishoudelijk afval.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.