Zonnepanelen in Wijchen-West

Een prachtig dakoppervlak op de multifunctionele accommodatie Wijchen-West, 884 huishoudens en volop zonmogelijkheden

De ideale situatie voor een investering in zonnepanelen door wijkbewoners.

Zonnepanelen en omvormers worden steeds beter en betaalbaarder. Maar niet iedereen heeft een dak dat geschikt is voor zonne-energie en de investeringen kunnen voor sommige mensen best hoog zijn. En wat als je wilt verhuizen terwijl de panelen nog niet zijn afgeschreven? Samen investeren is dan de uitkomst. Een mogelijkheid zou een Energie Coöperatie kunnen zijn, waarvoor een “verlaagd tarief bij collectieve opwek” geldt voor leden van de coöperatie op de gezamenlijk opgewekte hernieuwbare energie. Deze regeling geldt voor kleinverbruikers die samen eigenaar zijn van een productie-installatie en die in een zogenaamde postcoderoos rondom deze productie-installatie wonen.

De gemeente Wijchen is positief en wil graag een startbijdrage geven. De Gelderlander volgt de activiteiten op de voet en Leo Klaassen heeft er een mooi artikel over geschreven. Het is een prachtige actie met een win-win situatie voor investerende wijkbewoners en gebruikers van de multifunctionele accommodatie. De school, wijkvereniging, eerste stap en gemeente kunnen delen in de opbrengsten, krijgen een lesprogramma of thema activiteit over zonne-energie en iedereen kan in het gebouw live de zonne-opbrengst zien.

Wilt u ook een bijdrage leveren aan een beter milieu? Genieten van zonne-energie met panelen op het dak van een optimale locatie? Wilt u ons helpen dit te realiseren? Laat het weten met een berichtje of neemt contact op met Mark Wintjes of Ralf Hanekamp.

 

Maak uw interesse kenbaar:

[contact-form-7 id=”1757″ title=”Zon in Wijchen-West”]

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.