Windmolenpark bij knooppunt Bankhoef?

De afgelopen maanden heeft de werkgroep Windenergie Wijchen de concept randvoorwaarden ontwikkeld om uiteindelijk mogelijke locaties te onderzoeken. Of knooppunt Bankhoef een geschikte locatie is zal later in het proces duidelijk worden.

Tijdens twee interactieve informatieavonden heeft de werkgroep het proces en de concept randvoorwaarden gepresenteerd. Naast uitleg over het proces waren afstand tot woonkernen, geluid, slagschaduw en veiligheid belangrijke zaken. Maar ook over participatie en compensatie van direct betrokkene. Bewoners hebben tijdens de informatieavond diverse vragen gesteld en/of opmerkingen geplaatst. Meer informatie over de concept randvoorwaarden vindt u op de website van gemeente Wijchen.

De werkgroep Windenergie Wijchen vraagt om uw reactie. Laat ons weten wat u ervan vindt! Stuur voor 21 februari 2015 uw reactie naar windenergie@wijchenwest.nl

De werkgroep neemt de feedback mee om de randvoorwaarden definitief te maken.

Aan de hand van de definitieve randvoorwaarden kan pas gekeken worden welke gebieden in Wijchen verder onderzocht worden op geschiktheid voor windenergie. Met behulp van 3D modellen worden de mogelijke locaties in beeld gebracht. Samen met een aantal bewoners worden in ontwerpateliers modellen ontwikkeld.

De werkgroep wil voor de zomer 2015 een advies uitbrengen aan het college en de gemeenteraad. De gemeenteraad neemt uiteindelijk de beslissing over wel of geen windmolenpark in Wijchen en de mogelijke locatie(s).

kaart_wijchen

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.