Wijkcontactadviseur

Wijkcontactadviseur

De gemeente Wijchen denkt graag mee met maatschappelijke initiatieven. Ook de leefbaarheidsgroepen zijn een maatschappelijk initiatief. Zij creëren oplossingen voor vraagstukken in de directe leefomgeving van de buurt, bijvoorbeeld een fietspad tussen twee wijken. De leefbaarheidsgroepen en de gemeente werken veel samen.

De gemeente Wijchen werkt met de wijkcontactadviseur, welke een signaalfunctie heeft. Hij/zij hoort graag wat er in een wijk of dorp leeft. Hoe mensen zich in hun buurt voelen. Welke problemen zij ervaren en hoe hun wijk eventueel verbeterd kan worden. De signalen die hij/zij vanuit de buurt opvangt bespreekt hij/zij vervolgens met de wethouder.

De wijkcontactadviseur is er niet voor praktische problemen als losliggende stoeptegels. Hiervoor kunt u rechtstreeks contact opnemen met onze wijkbeheerder Johan van Wichen. Ook gaat hij/zij niet in op onderwerpen of individuele problemen die niets te maken hebben met het wonen in de wijk zelf (bijvoorbeeld vragen over sociale uitkeringen, subsidiebeleid of gemeentelijke belastingen).

Wilt u een initiatief nemen? Wilt u zich aansluiten bij een initiatief? Of wilt u weten welke initiatieven er al zijn in Wijchen? Kijk dan eens op WijWijchen.nl. Hier vindt u een verzameling van allerlei maatschappelijke initiatieven die er in Wijchen zijn. U kunt er ook uw eigen bestaande maatschappelijke initiatief toevoegen of een nieuw initiatief lanceren. Ook vindt u er plaats- en buurtgenoten die zich op verschillende manieren inzetten voor een prettig leefklimaat in Wijchen.

De wijkcontactadviseur Daniëlle van Wichen coördineert in veel gevallen de contacten tussen de gemeente en de bewoners. U kunt uw vragen, adviezen of gesignaleerde problemen mailen naar d.van.wichen@drutenwijchen.nl of bellen naar 088 432 72 49.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.