Werkzaamheden Blauwe Hof en Aalsburg

Beste wijkbewoner,

Bij deze wordt u geïnformeerd over werkzaamheden aan de entree van de Blauwe Hof 40e straat en het speelveld aan de Aalsburg 19e straat die in april gaan plaatsvinden. Een reactie kan naar lbg@wijchenwest.nl. Wij staan voor een leefbare wijk met betrokken bewoners.

De gemeente gaat de entree van de 40-ste staat verbeteren, zie overzicht 1

Entree BH

Dit wordt gedaan door:

  • Struiken te vervangen door Colour Festival Mix bloembollen http://www.lubbelisse.nl/mengsel_cf.asp
  • De aftakking van het fietspad Stationslaan richting Blauwe Hof te verwijderen. Veel bewoners rijden over de weg, gebruiken dat stuk fietspad niet en daardoor zou renovatie van dit deel niet meer nodig zijn. Tevens past het binnen de richtlijnen vanuit verkeersbeleid om dit soort aftakkingen op te heffen binnen 30 km-zones. Het voetpad blijft bestaan.
  • Een aanvullend haagje te plaatsen bij het hondenpoepveldje.

Met de bomen wordt niets gedaan. Het verwijderen van de beplanting, inzaaien met gras en planten van de haag gebeurt nog dit voorjaar (april). De bloembollen worden dit najaar ingeplant en volgend voorjaar bloeien ze dan.

Speelveld Blauwe Hof 40-ste straat, zie overzicht 1

Daarnaast is op het speelveld de klimtoestel wegens ouderdom vervangen. Kinderen uit de buurt hebben gekozen voor twee nieuwe speeltoestellen. Een schommel combi duo, waarvan 1 zitje een dreumeszitje wordt en een wipwap double bunny.

 

image001 Wipwap

Deze kinderen hebben tevens aangegeven dat ze graag twee doelen hebben. Met in gedachten om overlast voor omwonenden te voorkomen en een interessant speelveld voor kinderen te creëren volgens hun aanwijzingen, hebben we het alternatief aangedragen om het doel te vervangen voor twee kleinere aan de achterzijde gesloten doelen op kortere afstand van elkaar, waardoor er minder hard/ver/hoog geschopt gaat worden. Kleinere kinderen trappen minder ver en hangen niet in grote groepen. Als grotere kinderen willen voetballen, kunnen ze naar de ruimere speelvelden Aalsburg (032Aals) of de Blauwe Hof (044Blau) uitwijken, waar op beide locaties twee grote doelen staan. De doelen worden in de lengterichting geplaatst, over het midden richting de straatkant.

Speelveld BHwVB Minigoals

Speelveld Aalsburg (032Aals, 19-de straat), zie overzicht 2

Tegelijk met het plaatsen van de haag op de 40-ste straat is ook gevraagd om een lage haag te plaatsen bij het speelveld Aalsburg (032Aals). Dit als geleiding van de honden, zodat deze niet direct het speelveld op rennen en daar poepen, maar vanuit het wandelpad worden geleid naar het poepveldje. De haag houdt tevens ballen tegen die de weg op kunnen rollen en auto’s die van de Aalsburg het veld overrijden naar de Blauwe Hof (Ja, dat komt echt voor, net zoals auto’s die veel te hard door de wijk rijden…).

Het plaatsen van de haag bij het speelveld Aalsburg (032Aals) kan juist met ondersteuning van de wijkbewoners. Mail lbg@wijchenwest.nl voor aanmelden voor het paaltjes slaan en draadspannen.

Zie voor het overzicht Schets Blauwe Hof en Schets Aalsburg.

Wanneer bovenstaande punten zijn opgeleverd, is een feestelijke opening op zijn plaats. Tot ziens!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.