Leeskring Wijchen-West

Op maandagen was er tot 2022 onderstaande leesclub actief. Deze is gestopt. Er zijn in Wijchen mogelijk andere (besloten) leesclubs actief. Wil je een leesclub starten in Wijchen-West? Dat kan! Zoek enkele enthousiaste lezers bij elkaar en maak gebruik van de ruimte. Neem contact op met het bestuur van de wijkvereniging voor reservering.

 

‘Soms lees ik over dingen heen die een ander heel duidelijk weet te treffen, dat blijft verrassen. De waarde voor mij is om verschillende invalshoeken te horen, en meer over opbouw en betekenis.’

Een leesclub starten

Je kunt een nieuwe leesclub starten op het gebied van fictie of non-fictie, er is van alles mogelijk. De leesclub kan gebruikmaken van een ruimte en faciliteiten in de MFA WestWijzer (voorheen Speelhoeve) en is bedoeld voor leden van de Wijkvereniging van Wijchen-West. 

De leesclub regelt zelf de bijeenkomsten, al dan niet met een begeleid(st)er. Groepsleden kunnen ook zelf per toerbeurt een bijeenkomst voorbereiden. 

Een leesclub kan literaire werken bespreken, en eventueel jaarlijks kiezen voor een speciaal thema of een bepaald soort literatuur. Maar de groep kan zich ook richten op bijvoorbeeld filosofie, geschiedenis, biografieën, boeken en artikelen over een specifiek onderwerp.

De leesclub kan aanvullende avonden organiseren, zoals een schrijver uitnodigen, lezingen organiseren over bepaalde thema’s, of een literaire borrel houden waarbij informeel over literatuur gediscussieerd wordt. De leesclub kan samenwerken met de plaatselijke boekhandel, bibliotheek of andere educatieve en culturele instellingen.

Interessante websites voor leesclubs

Meer lezen:

Inge Drewes heeft een boek geschreven “Lezen en leesclubs” dat alleen nog tweedehands is te verkrijgen. In de PDF Praktische tips voor leesclubs van Biblion Uitgeverij (Leidschendam, 2007) staan enkele tips voor het starten van een leesclub.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.