Huisdieren en andere beesten

Ingezonden bericht over huisdieren:

Als bewoner van de Blauwe Hof stoort het mij mateloos dat er steeds meer loslopende katten door de wijk banjeren. Dit zijn geen zwerfkatten want allen zijn voorzien van halsbandjes. Eigenaren vinden het ‘normaal’ dat deze katten buiten verblijven en hun behoeftes doen in andermans tuin, tegen struiken aan piesen en de zakken van het verzamelde plastic open halen en leeg vreten. Het hebben en houden van een huisdier is een aanwinst voor ieder gezin, maar het woord huisdier zegt voldoende. Hou je dier dan in of om je eigen huis! Ook een kat kan aangelijnd worden achter in uw eigen tuin. Het is dus niet nodig om het dier zoveel vrijheid te geven dat hij een andere bewoner tot last is. Iedere week op zondag staan er zakken verzameld plastic op vaste plaatsen in onze straat. En iedere week is het weer raak. Katten halen de zakken open en vreten de resten, die in die zakken zit, leeg. De straat raakt bezaaid met afval en het is aan de bewoners van de straat om deze zooi op te ruimen. Ik lever iedere dag een bijdrage aan een leefbare wijk. Dit doe ik door o.a. mijn hond aangelijnd uit te laten op de daarvoor bestemde uitlaatplaatsen. Mocht mijn hond toch haar behoeft doen buiten de uitlaatplaats, dan ruim ik het netjes op. Mijn huisdier is daarmee niemand tot last. U kunt, als eigenaar van uw kat, eenzelfde bijdrage leveren. Houdt uw huisdier binnen uw eigen tuingrenzen en voorkom dat uw kat een andere bewoner tot last is.

Honden:

Stank van hondenpoep, kinderen die met stinkende plakkaten onder hun schoenen thuiskomen, angst voor hondenbeten bij het buitenspelen. Het kan allemaal buiten de hondenuitlaatplaatsen-wijchen—west. De gemeente Wijchen geeft jaarlijks een fors bedrag uit aan het maaien van de uitlaatvelden, het opzuigen van de hondenpoep op deze veldjes, het vervangen of bijplaatsen van markeringspaaltjes, hekwerken en de hondenpoepbakken. Gebruik deze!

Vanochtend met het verkeerde been in een hondendrol gestapt.

Wie wil deze actie oppakken? –> Vlaggenactie tegen hondendrollen: aanschaf vlaggetjes en insteken maar.

Hondenuitlaatbeleid

Wist u dat er in Wijchen regels zijn voor/over het uitlaten van honden? Deze regels noemen wij het hondenuitlaatbeleid. Met dit hondenuitlaatbeleid wil de gemeente overlast van honden voorkomen. Maar ook zorgen voor een schone en veilige leefomgeving.

Informatie over honden

Op de website van de gemeente kunt u snel en overzichtelijk lezen waar hondenbezitters zich aan moeten houden. Wat zijn de regels in Wijchen? Hier staan ook de locaties waar hondenbezitters hun hond mogen uitlaten. Kijk voor alle informatie op www.wijchen.nl/hondenuitlaten.

Waar mag een hond loslopen?

Honden moeten binnen de bebouwde kom overal zijn aangelijnd behalve op de uitlaatplaatsen. Vanaf eind juli 2016 zijn er in Wijchen ook zes losloopgebieden voor honden. Dat wil zeggen dat een hond hier los mag lopen, dus niet-aangelijnd. Hier staat ook een bord dat het om een ‘losloopgebied’ gaat. De locaties zijn:

  • Het westelijke deel van het veld bij de Pauwstraat.
  • Het voormalig AZC-terrein aan De Beemd.
  • Het oostelijk veld in het Oosterpark.
  • De groenstrook langs het spoor tussen Vijverlaan en Buys Ballotstraat.
  • Het terrein rondom de Vormerse plas.
  • Het terrein omsloten door Bijsterhuizen 22e en 24e

Waar mag een hond niet komen?

Honden mogen niet overal komen, zoals op een kinderspeelplaats of op een sportterrein. Sommige locaties zijn aangepast. Wilt u weten welke dit zijn? Kijk dan op de website www.wijchen.nl/hondenuitlaten voor meer informatie.

Heeft u vragen?
Heeft u vragen over het hondenuitlaatbeleid of over de regels in Wijchen? Stuur dan een e-mail naar Lambert van Beusekom via l.v.beusekom@wijchen.nl. Wilt u het volledige hondenuitlaatbeleid lezen? Kijk dan op www.overheid.nl.

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.