Vanaf 2013 nieuw afvalinzamelsysteem – “de vervuiler betaalt”

De gemeente Wijchen stapt volgend jaar over op een nieuw afvalinzamelsysteem. Dit systeem hanteert het principe “de vervuiler betaalt”. Inwoners die hun afval goed scheiden, betalen niet langer voor mensen die hun afval minder goed scheiden. Inwoners met meerdere gezinsleden betalen meer dan wat ze nu gewend zijn. Vanaf 1 januari 2013 verandert het volgende:

  • u betaalt een vast (126 euro) én een variabel tarief (26 x 5,50 euro per keer = 143 euro), totaal 269 euro per jaar;
  • u betaalt per keer dat uw container wordt geleegd. Het variabel tarief is afhankelijk van de grootte van uw container en het aantal malen dat deze wordt geleegd; u betaalt altijd voor een volledige lediging. Dus ook als u een container laat legen die maar voor de helft vol is. Het is dus verstandig om alleen volle containers aan de straat te zetten.

Dit heeft tot gevolg dat bij gelijkblijvend gedrag (u bent namelijk al de beste afvalscheider en heeft tweewekelijks de grijze container helemaal vol) u 20% duurder uit bent. Eén besparingstip: Stamp de container flink aan.

Gratis omwisselen containers
Wilt u graag een groter formaat container of juist een kleinere? Dan krijgt u voor de zomer éénmalig de kans om uw container voor restafval en/of gft-afval in het najaar gratis om te ruilen. Op elk ander tijdstip kost het wisselen van de container € 25,-.

Afvalinzamelsysteem Wijchen West

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.